05.04.2023р. 

Лабораторно-практична робота №2.

Тема: «Машини для очищення овочів та картоплі».

Мета:  узагальнити знання з теми; ознайомитись з призначенням, принципом дії та будовою машин для чищення овочів та картоплі, з технічною характеристикою (паспорти, інструкції); розглянути правила експлуатації та вимоги безпеки праці при роботі на машинах для чищення овочів та картоплі.

Оснащення: схеми, плакати, малюнки, навчальні посібники.

Хід роботи.

            Розглянути призначення та принцип дії машин для чищення картоплі (МОК)

            Ознайомитись з будовою  машини для чищення картоплі (накреслити схему).

       Розглянути правила експлуатації машин для чищення овочів та картоплі з дотриманням      вимог безпеки праці.

      Скласти таблицю можливих проблем під час роботи машин для чищення овочів та картоплі, причин їх виникнення та шляхів усунення.

Зробити висновки.


 

 

Рис. 1. Картоплеобчищувальна машина МОК–250:

 

1 – кришка; 2 – робоча камера; 3 – абразивний сегмент; 4 – робочий орган (конус); 5 и 10 – шківи; 6 – основа; 7 – обшивка; 8 – электродвигун; 9 – пас; 11 – розвантажувальний лоток



Контрольні запитання

1-      Яка необхідність мити овочі перед очищенням?

2-      Що являється робочим органом в машині МОК-250?

3-      Для чого внутрішня поверхня  дверцят має хвилю?

4-      Чому робочу камеру машини МОК-250 загружають при ввімкненому двигуні?



05.03.2023р       Лабораторно-практична робота №3.

Тема: «Машини та механізми для нарізання та протирання овочів».

Мета:  узагальнити знання з теми; ознайомитись з призначенням, принципом дії та будовою машин та механізмів для нарізання та протирання овочів, з технічною характеристикою (паспорти, інструкції); розглянути правила експлуатації та вимоги безпеки праці при роботі на машинах та механізмах для нарізання та протирання овочів.

Оснащення: схеми, плакати, малюнки, навчальні посібники.

Хід роботи.

1.      Розглянути типи машини та механізми, які застосовуються для нарізання та протирання овочів, навести приклади.

2.      Розглянути призначення та принцип дії машини МРО-50-200.

3.      Ознайомитись з будовою  машини МРО -50-200 (накреслити схему), комплектацією робочими органами, їх призначенням.

4.      Розглянути особливості правил експлуатації машини МРО-50-200 з дотриманням вимог безпеки праці.

5.      Зробити висновки.                                     

1. Штовхач;                                            

2.Робоча камера;

3.Робочі органи;

4.Корпус;

5.Електродвигун;                                                                     

6.Щиток;

7.Козирок;

8.Похиий канал

9.Скидач;

10.Вал;

11.Ручний пристрій (штовхач).   

Контрольні  питання

1.       Чим відрізняється МПР-350 від машини для нарізання варених овочів?

2.       Назвіть робочі аркани машини МПР-350?

3.       Опишіть правила експлуатації машини МПР-350. 


 




Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Поняття про біогельмнти, геогельмінти та їх профілактика