05.04.2023р.
Лабораторно-практична робота №2.
Тема:
«Машини для очищення овочів та картоплі».
Мета: узагальнити знання з теми; ознайомитись з
призначенням, принципом дії та будовою машин для чищення овочів та картоплі, з
технічною характеристикою (паспорти, інструкції); розглянути правила
експлуатації та вимоги безпеки праці при роботі на машинах для чищення овочів
та картоплі.
Оснащення:
схеми, плакати, малюнки, навчальні
посібники.
Хід роботи.
Розглянути призначення та принцип дії машин для чищення картоплі
(МОК)
Ознайомитись з будовою машини для чищення картоплі
(накреслити схему).
Розглянути правила експлуатації машин для чищення овочів та
картоплі з дотриманням вимог безпеки
праці.
Скласти таблицю можливих проблем під
час роботи машин для чищення овочів та картоплі, причин їх виникнення та шляхів
усунення.
Зробити
висновки.
Рис. 1.
Картоплеобчищувальна машина МОК–250:
1 –
кришка; 2 – робоча камера; 3 – абразивний сегмент; 4 – робочий орган (конус); 5
и 10 – шківи; 6 – основа; 7 – обшивка; 8 – электродвигун; 9 – пас; 11 –
розвантажувальний лоток
Контрольні запитання
1- Яка необхідність мити овочі перед
очищенням?
2- Що являється робочим органом в машині
МОК-250?
3- Для чого внутрішня поверхня дверцят має хвилю?
4- Чому робочу камеру машини МОК-250
загружають при ввімкненому двигуні?
05.03.2023р Лабораторно-практична робота №3.
Тема: «Машини та механізми для нарізання та протирання овочів».
Мета: узагальнити знання з теми; ознайомитись з призначенням, принципом дії та будовою машин та механізмів для нарізання та протирання овочів, з технічною характеристикою (паспорти, інструкції); розглянути правила експлуатації та вимоги безпеки праці при роботі на машинах та механізмах для нарізання та протирання овочів.
Оснащення: схеми, плакати, малюнки, навчальні посібники.
Хід роботи.
1. Розглянути типи машини та механізми, які застосовуються для нарізання та протирання овочів, навести приклади.
2. Розглянути призначення та принцип дії машини МРО-50-200.
3. Ознайомитись з будовою машини МРО -50-200 (накреслити схему), комплектацією робочими органами, їх призначенням.
4. Розглянути особливості правил експлуатації машини МРО-50-200 з дотриманням вимог безпеки праці.
5. Зробити висновки.
1. Штовхач;
2.Робоча камера;
3.Робочі органи;
4.Корпус;
5.Електродвигун;
6.Щиток;
7.Козирок;
8.Похиий канал
9.Скидач;
10.Вал;
11.Ручний пристрій (штовхач).
Контрольні
питання
1.
Чим
відрізняється МПР-350 від машини для нарізання варених овочів?
2.
Назвіть
робочі аркани машини МПР-350?
3.
Опишіть
правила експлуатації машини МПР-350.
Комментарии
Отправить комментарий