29 05 2020
                   Тема; Вимоги до санітарного стану підприємства харчування

  • Поняття гігієни і санітарії, основні завдання гігієни праці та виробничої санітарії. Органи та установи санітарно-епідеміологічної служби Міністерства охорони здоров’я України та їх функції з санітарного нагляду. Запобіжний та поточний санітарний нагляд. Правова та майнова відповідальність керівників підприємств за порушення санітарних правил. Гігієнічне значення навколишнього середовища для життєдіяльності людини. Державні заходи щодо охорони навколишнього середовища. Охорона харчових продуктів від шкідливого впливу факторів навколишнього середовища (техногенних забруднень, факторів хімізації сільського господарства, отрутохімікатів, антибіотиків тощо). Епідеміологічне, геохімічне та токсикологічне значення ґрунту. Характеристика санітарного складу ґрунту (колі-титр, санітарне число). Державні санітарні заходи щодо охорони ґрунту від забруднення продуктами життєдіяльності та господарчої діяльності людини. Самоочищення ґрунту (мінералізація, нітрифікація, гуміфікація). Зменшення забруднення довкілля підприємствами харчової промисловості. 7 Мета та завдання дисципліни «Гігієна і санітарія в галузі» у формуванні педагогів професійного навчання з харчових технологій. Тема 1.2. Санітарно-гігієнічні вимоги до систем забезпечення підприємств харчової промисловості Гігієнічне значення навколишнього середовища для життєдіяльності людини. Санітарні норми фізичних параметрів повітря. Техногенні забруднення, хімічні домішки повітряного середовища; їх токсичний вплив на організм людини. Санітарні норми концентрації отруйних газоподібних домішок. Санітарні вимоги до мікроклімату виробничих, адміністративно-побутових і торговельних приміщень. Гігієнічні нормативи температури, вологи і кратності обміну повітря з урахуванням пори року. Заходи щодо запобігання утворенню та проникненню в повітря виробничих приміщень шкідливих речовин. Мікробіологічні показники санітарного стану повітряного середовища. Нормативна документація, що регламентує якість повітря за фізико-хімічними показниками. Гігієнічні вимоги до систем опалення та нагрівальних приладів підприємств харчової промисловості. Місцева та центральна система опалення. Природна і штучна вентиляція. Місцеві системи штучної вентиляції виробничих цехів. Кондиціювання повітря та його гігієнічне значення. Гігієнічне значення води. Бактеріологічні показники питної води (мікробне число, колі-індекс, колі-титр). Гігієнічні нормативи якості питної води (допустимі нормативи фтору, йоду, марганцю, стронцію, нітратів та ін.). Основні методи поліпшення якості води та їхня характеристика (очищення води освітленням та обезбарвленням, коагуляцією, відстоюванням та фільтрацією). Способи очищення і дезінфекції води. Санітарно-гігієнічні вимоги до системи водопостачання підприємств харчової промисловості. Гігієнічне значення освітлення. Гігієнічні вимоги до природного та штучного освітлення. Світловий коефіцієнт і коефіцієнт природного освітлення. 8 Гігієнічне значення виробничого шуму і вібрації. Допустимі рівні шуму в приміщеннях підприємств харчування. Заходи щодо зменшення виробничого шуму і вібрації та захисту працівників від його шкідливого впливу. Гігієнічні принципи видалення відходів. Видалення та знешкодження рідких відходів. Основні санітарні вимоги до внутрішньої каналізації. Видалення твердих відходів. Тема 1.3. Санітарно-гігієнічні вимоги до технологічного процесу Гігієнічні принципи та санітарні правила організації технологічних процесів. Особливості взаємозв'язку окремих груп підприємства з метою забезпечення поточності виробництва, раціональної організації робочих місць, дотримання правил охорони праці та профілактики харчових захворювань і кишкових інфекцій. Санітарні умови прийому і зберігання харчових продуктів. Дотримання принципу товарного сусідства Санітарні вимоги до механічної обробки харчових продуктів. Санітарно-гігієнічні вимоги до теплової обробки харчових продуктів. Санітарно-гігієнічні вимоги до технологічного обладнання. Санітарна характеристика матеріалів і конструкцій механічного та технологічного обладнання. Санітарно-гігієнічні вимоги до матеріалів і зберігання інвентарю, посуду, пакувальних матеріалів, тари; нормативні документи, що визначають вимоги до полімерних матеріалів. Епідеміологічне значення дотримання санітарного режиму на підприємстві. Санітарні вимоги до утримання приміщень: своєчасне та правильне прибирання території і приміщень, миття та знезаражування обладнання, інвентарю, посуду, дотримання персоналом правил особистої гігієни. 

Комментарии

  1. "Коли мене познайомили з паном Лі Беном (Кредитним директором), я виходив на ринок як перший покупець житла. Мої потреби були дещо іншими, і у мене було багато запитань, перш ніж він надіслав мені мій лист попереднього затвердження , він покликав поговорити зі мною про те, що це означає і що може змінитися. Він зробив мене доступним майже будь-якої години за допомогою електронної пошти та текстових повідомлень, був дуже чуйним та обізнаним. Він також дуже прямий, я пояснив йому, якими були мої очікування щодо часу закриття та інших деталей. Він сказав, що виправдає ці очікування, але перевершив їх. Я так швидко закрив ріелтора, і продавець, звичайно, був у захваті від цього. Але як покупець я оцінив, що я пройшов цей процес коротко, але ретельно. Від попереднього затвердження до закриття - подорож була такою безшовною, і я вважаю себе щасливчиком, бо чув історії жахів про Інтернет. Я рекомендую контактну електронну адресу офіцера з питань кредитування Бен Лі: 247officedept@gmail.com & Whatsapp Номер: + 1-989-394-3740 кожному, хто шукає позику на будь-якому ринку. Все оброблялося в електронному вигляді доцільно та надійно.

    ОтветитьУдалить

Отправить комментарий

Популярные сообщения из этого блога

Поняття про біогельмнти, геогельмінти та їх профілактика