ДИРЕКТОРСЬКА

КОНТРОЛЬНА РОБОТА ЗА ПЕРШИЙ СЕМЕСТР

З ПРЕДМЕТА ГІГІЄНА ТА САНІТАРІЯ ВИРОБНИЦТВА

І варіант

1.      Санітарія – це:

-          Профілактична наука, завдання якої є забезпечення і поліпшення здоровя;

-          Вивчає вплив умов виробничого середовища на людський організм;

-          Сукупність заходів спрямованих на втілення в життя гігієнічних норм і правил;

-          Вивчає хімічні перетворення.

2.      Наука, яка вивчає проблеми профілактики захворювань та поліпшення здоровя працездатності людини називається:

-          Гігієна

-          Санітарія

-          Мікробіологія

-          Фізіологія

3.      Що таке інфекція?

4.      Назвіть джерела інфекції.

5.      Який буває імунітет?

6.      Захворювання, відносяться до харчових інфекцій, та як вони називаються.

7.      Харчові отруєння - це …

8.      Бактеріальні токсикози – це …

9.      При якій температурі кишкова паличка розвивається, та при якій гине?

10.  Назвіть ознаки харчових отруєнь

ІІ варіант

1.      Яке значення гігієни?

-          Вивчає вплив умов виробничого середовища на організм людини;

-          Досліджує взаємодію людини з навколишнім середовищем;

-          Вивчає умови оптимального засвоєння організмом хімічних речовин;

-          Вивчає потреби організму у харчових речовинах.

2.      Наука про життя найменших організмів, що вивчає будову, процеси життєдіяльності, взаємозв’язок між  собою та з умовами середовища, існування їх в різних видах сировини і готових продуктах називається:

-          Гігієна

-          Санітарія

-          Мікробіологія

-          Фізіологія харчування

3.      Інфекційне захворювання – це …

4.      Що таке імунітет?

5.      Що таке харчові інфекції?

6.      Які харчові інфекційні захворювання передаються людині від тварини?

7.      На які групи поділяються харчові отруєння мікробного походження?

8.      Токсикоінфекції – це…

9.      Найкращим середовищем для розвитку мікроорганізмів є (продукти):

10.  Ботулізм - це …

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Поняття про біогельмнти, геогельмінти та їх профілактика