ДИРЕКТОРСЬКА
КОНТРОЛЬНА РОБОТА ЗА ПЕРШИЙ СЕМЕСТР
З ПРЕДМЕТА ГІГІЄНА ТА
САНІТАРІЯ ВИРОБНИЦТВА
І варіант
1.
Санітарія – це:
-
Профілактична наука, завдання якої є забезпечення і
поліпшення здоров’я;
-
Вивчає вплив умов виробничого середовища на
людський організм;
-
Сукупність заходів спрямованих на втілення в життя
гігієнічних норм і правил;
-
Вивчає хімічні перетворення.
2.
Наука, яка вивчає проблеми профілактики захворювань
та поліпшення здоров’я працездатності людини
називається:
-
Гігієна
-
Санітарія
-
Мікробіологія
-
Фізіологія
3.
Що таке інфекція?
4.
Назвіть джерела інфекції.
5.
Який буває імунітет?
6.
Захворювання, відносяться до харчових інфекцій, та
як вони називаються.
7.
Харчові отруєння - це …
8.
Бактеріальні токсикози – це …
9.
При якій температурі кишкова паличка розвивається,
та при якій гине?
10.
Назвіть ознаки харчових отруєнь
ІІ варіант
1.
Яке значення гігієни?
-
Вивчає вплив умов виробничого середовища на
організм людини;
-
Досліджує взаємодію людини з навколишнім
середовищем;
-
Вивчає умови оптимального засвоєння організмом
хімічних речовин;
-
Вивчає потреби організму у харчових речовинах.
2.
Наука про життя найменших організмів, що вивчає
будову, процеси життєдіяльності, взаємозв’язок між собою та з умовами середовища, існування їх в
різних видах сировини і готових продуктах називається:
-
Гігієна
-
Санітарія
-
Мікробіологія
-
Фізіологія харчування
3.
Інфекційне захворювання – це …
4.
Що таке імунітет?
5.
Що таке харчові інфекції?
6.
Які харчові інфекційні захворювання передаються
людині від тварини?
7.
На які групи поділяються харчові отруєння
мікробного походження?
8.
Токсикоінфекції – це…
9.
Найкращим середовищем для розвитку мікроорганізмів
є (продукти):
10. Ботулізм - це …
Комментарии
Отправить комментарий