22.03.2023 р. Тема:Машини  та механізми для нарізання варених овочів та протирання продуктів та овочів.Призначення,їх будова, принцип роботи, правила експлуатації з дотриманням технічних вимог безпеки праці.Можливі проблеми під час роботи

   Машина протиральна МП-800 призначена для протирання варених продуктів – картоплі, овочів, бобових, круп, м'яса, печінки, риби, сиру, кісточкових плодів, нарізання овочів соломкою.

Машина протиральна МП-800

Будова

А – загальний вигляд                                    Б – розріз                  

proturalna masun               PROTURELNA MASUNA 2 1    

1 – лоток; 2 – грати; 3 – лопасний ротор; 4 – завантажувальний бункер; 5 – люк для відходів; 6 – ручка з ексцентриковим затиском; 7 – ємність для збору відходів; 8 – клинопасова передача; 9 – електродвигун; 10 – підставка

   Робочі органи
   • скидач;
   • ротор з пружними пальцями(протирання кісточкових ягід);
   • ротор лопатевий (для протирання всіх інших продуктів);
   • диск протиральний (діаметром 3 мм для протирання кісточкових ягід та приготування пюре);
   • диск протиральний діаметром 1,5мм для притирання на паштет;
   • диск тертковий для нарізування варених овочів соломкою).

   Принцип дії
   Під час обертання ротора за годинниковою стрілкою завантажений продукт захоплюється його лопатями, розрізається кромками і протискується через отвори в ситі. Протертий продукт скидачем видаляється у підставлену тару. Після припинення виходу протертого продукту, натискують кнопку «Стоп».

   Правила експлуатації з дотриманням вимог безпеки праці
   Перед початком роботи
   1. Перевірити санітарно-технічний стан машини.
  2. Скласти машину: на вал встановити скидач; диск-стакан, ротор (зафіксувати гвинтом); встановити робочу камеру, зафіксувати.
   3. Закрити вікно для відходів.
   4. Організувати робоче місце: встановити лоток для відходів; підставити посуд для протертих продуктів; підготувати овочі.

   Під час роботи
   1. Увімкнути машину: рубильник; АП 50-3МТ; пускову кнопку; кнопку для протирання.
   2. Завантажити продукти.
   3. Стежити за процесом протирання, додавати продукти (не проштовхувати).
   4. Коли в робочій камері зібралися відходи, необхідно: натиснути кнопку «Стоп»; відкрити вікно для відходів; натиснути на кнопку «Відходи».
  5. Після звільнення камери від відходів потрібно: натиснути кнопку «Стоп»; закрити вікно; натиснути на кнопку «Протирання» і продовжити роботу.

   Після закінчення роботи
   1. Машину вимкнути: натиснути кнопку «Стоп»; кнопку «Стоп» магнітного пускача; кнопку АП 50-3МТ; рубильник.
   2. Машину розібрати, помити, висушити; деталі, які труться, змастити несолоним харчовим жиром.

Таблиця 6. Можливі несправності під час роботи машини для нарізання і протирання овочів

                Несправності                   Причини          Способи їх усунення

1. Машина не ріже, а мне продукт.

 Затупились ножі.

1. Заточити ножі.

2. Заточити ножі-гребінки.

2. Нарізання продукту брусочками здійснюється повільно.

1. Кромки ножів тупі.

2. Кромки диска тупі.

Заточити кромки диска.
3. Нарізання продуктів соломкою здійснюється повільно. Продукт протирається повільно.

1. Забилися отвори терткового диску.

2. Накопичилося багато відходів (шкірки тощо).

1. Зняти диск і прочистити отвори.

2. Видалити відходи.


Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Поняття про біогельмнти, геогельмінти та їх профілактика