22.03.2023 р. Тема:Машини та механізми для нарізання варених овочів та протирання продуктів та овочів.Призначення,їх будова, принцип роботи, правила експлуатації з дотриманням технічних вимог безпеки праці.Можливі проблеми під час роботи
Машина протиральна МП-800 призначена для протирання варених продуктів – картоплі, овочів, бобових, круп, м'яса, печінки, риби, сиру, кісточкових плодів, нарізання овочів соломкою.
Машина протиральна МП-800
Будова
А – загальний вигляд Б – розріз
1 – лоток; 2 – грати; 3 – лопасний ротор; 4 – завантажувальний бункер; 5 – люк для відходів; 6 – ручка з ексцентриковим затиском; 7 – ємність для збору відходів; 8 – клинопасова передача; 9 – електродвигун; 10 – підставка
Робочі органи
• скидач;
• ротор з пружними пальцями(протирання кісточкових ягід);
• ротор лопатевий (для протирання всіх інших продуктів);
• диск протиральний (діаметром 3 мм для протирання кісточкових ягід та приготування пюре);
• диск протиральний діаметром 1,5мм для притирання на паштет;
• диск тертковий для нарізування варених овочів соломкою).
Принцип дії
Під час обертання ротора за годинниковою стрілкою завантажений продукт захоплюється його лопатями, розрізається кромками і протискується через отвори в ситі. Протертий продукт скидачем видаляється у підставлену тару. Після припинення виходу протертого продукту, натискують кнопку «Стоп».
Правила експлуатації з дотриманням вимог безпеки праці
Перед початком роботи
1. Перевірити санітарно-технічний стан машини.
2. Скласти машину: на вал встановити скидач; диск-стакан, ротор (зафіксувати гвинтом); встановити робочу камеру, зафіксувати.
3. Закрити вікно для відходів.
4. Організувати робоче місце: встановити лоток для відходів; підставити посуд для протертих продуктів; підготувати овочі.
Під час роботи
1. Увімкнути машину: рубильник; АП 50-3МТ; пускову кнопку; кнопку для протирання.
2. Завантажити продукти.
3. Стежити за процесом протирання, додавати продукти (не проштовхувати).
4. Коли в робочій камері зібралися відходи, необхідно: натиснути кнопку «Стоп»; відкрити вікно для відходів; натиснути на кнопку «Відходи».
5. Після звільнення камери від відходів потрібно: натиснути кнопку «Стоп»; закрити вікно; натиснути на кнопку «Протирання» і продовжити роботу.
Після закінчення роботи
1. Машину вимкнути: натиснути кнопку «Стоп»; кнопку «Стоп» магнітного пускача; кнопку АП 50-3МТ; рубильник.
2. Машину розібрати, помити, висушити; деталі, які труться, змастити несолоним харчовим жиром.
Таблиця 6. Можливі несправності під час роботи машини для нарізання і протирання овочів
Несправності | Причини | Способи їх усунення |
1. Машина не ріже, а мне продукт. | Затупились ножі. | 1. Заточити ножі. 2. Заточити ножі-гребінки. |
2. Нарізання продукту брусочками здійснюється повільно. | 1. Кромки ножів тупі. 2. Кромки диска тупі. | Заточити кромки диска. |
3. Нарізання продуктів соломкою здійснюється повільно. Продукт протирається повільно. | 1. Забилися отвори терткового диску. 2. Накопичилося багато відходів (шкірки тощо). | 1. Зняти диск і прочистити отвори. 2. Видалити відходи. |
Комментарии
Отправить комментарий